{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Generalni štrajk zdravstvenih radnika podržalo 3.100 uposlenika

F
11.4.2007. u 14:47
0
0
Generalni štrajk zdravstvenih radnika podržalo 3.100 uposlenika
0
Generalni štrajk zdravstvenih radnika  podržalo 3.100 uposlenika
Generalni štrajk zdravstvenih radnika FBiH koji je zakazan za 16. april, pismeno je podržalo 3.100 od ukupno 3.900 uposlenih u zdravtsvu na području ZDK.
To je izjavio predsjednik Kantonalne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika uposlenih u dravstvu Zeničko – dobojskog kantona, dr. Omer Hadžiradončić danas na pres konferenciji.

Od 16 zdravstvenih organizacija u 12 općina ZDK, u štrajk će stupiti uposleni u 15 organizacija jer se uposleni u Kantonalnom zavodu za javno zdravstvo ZDK nisu izjasnili o štrajku.

«Naši građani trebaju znati da ovo nije štrajk samo za poboljšanje položaja uposlenih u zdravstvu i da je naš cilj učiniti zdravstvo kvalitetnijim i pristupačnijim za sve građene. Želimo bolje uvjete za rad i liječenje. I dok se u drugim oblasdtima dešavaju kakvi – takvi pomaci, zdravstvo u BiH još uvijek je na margini», izjavio je dr. Ahmet Ćerim, član Predsjedništva Nezavisnog strukovnog sindikata radnika uposlenih u zdravstvu FBiH.

Dr. Omer Hadžiradončić izjavio je, da je ministar zdravstva FBiH, Safet Omerović sinoć obavijestio predsjednika NSS radnika u zdravstvu, dr. Abida Sarića, da će pregovori o ispunjenju zahtjeva sindikata početi u petak, 13. aprila u 10 sati.

«Početak pregovora oko usaglašavanja granskog i općeg kolektivnog ugovora ne znači odustajanje d štrajka. Generalni štrajk će početi i trajati sve dok se ne ispune naši zahtjevi», izjavio je dr. Omer Hadžiradončić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: