{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Generalni štrajk zdravstvenih radnika podržalo 3.100 uposlenika

F
11.4.2007. u 14:47
0
0
Generalni štrajk zdravstvenih radnika podržalo 3.100 uposlenika
0
Generalni štrajk zdravstvenih radnika  podržalo 3.100 uposlenika
Generalni štrajk zdravstvenih radnika FBiH koji je zakazan za 16. april, pismeno je podržalo 3.100 od ukupno 3.900 uposlenih u zdravtsvu na području ZDK.
To je izjavio predsjednik Kantonalne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika uposlenih u dravstvu Zeničko – dobojskog kantona, dr. Omer Hadžiradončić danas na pres konferenciji.

Od 16 zdravstvenih organizacija u 12 općina ZDK, u štrajk će stupiti uposleni u 15 organizacija jer se uposleni u Kantonalnom zavodu za javno zdravstvo ZDK nisu izjasnili o štrajku.

«Naši građani trebaju znati da ovo nije štrajk samo za poboljšanje položaja uposlenih u zdravstvu i da je naš cilj učiniti zdravstvo kvalitetnijim i pristupačnijim za sve građene. Želimo bolje uvjete za rad i liječenje. I dok se u drugim oblasdtima dešavaju kakvi – takvi pomaci, zdravstvo u BiH još uvijek je na margini», izjavio je dr. Ahmet Ćerim, član Predsjedništva Nezavisnog strukovnog sindikata radnika uposlenih u zdravstvu FBiH.

Dr. Omer Hadžiradončić izjavio je, da je ministar zdravstva FBiH, Safet Omerović sinoć obavijestio predsjednika NSS radnika u zdravstvu, dr. Abida Sarića, da će pregovori o ispunjenju zahtjeva sindikata početi u petak, 13. aprila u 10 sati.

«Početak pregovora oko usaglašavanja granskog i općeg kolektivnog ugovora ne znači odustajanje d štrajka. Generalni štrajk će početi i trajati sve dok se ne ispune naši zahtjevi», izjavio je dr. Omer Hadžiradončić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: