{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Generalni direktor Xinhue za Evropu Wang Chaowen na poziv FENA-e u Sarajevu

16.10.2014. u 16:47
0
0
Generalni direktor Xinhue za Evropu Wang Chaowen na poziv FENA-e u Sarajevu
0
Generalni direktor Xinhue za Evropu Wang Chaowen na poziv FENA-e u Sarajevu
Generalni direktor Regionalnog ureda Novinske agencije Xinhua u Evropi Wang Chaowen boravit će u Sarajevu u ponedjeljak, 20. oktobra, kao gost Federalne novinske agencije - Fena i Udruženja "Bosansko-kinesko prijateljstvo".
Chaowen će na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu u 11.00 sati održati predavanje na temu "Novi mediji: Iskustva i mogućnosti u globaliziranom svijetu".

Direktor Fene Faruk Borić je izjavio kako je izuzetna je čast i zadovoljstvo imati stručnjaka svjetskog renomea u Bosni i Hercegovini.

"Imao sam prilike razgovarati sa gospodinom Wangom o novinarstvu, Bosni i Hercegovini, odnosima dviju država. Ubijeđen sam da predavanje osobe takvog ranga u jednoj takvoj agenciji će privući ne samo medijske profesionalce nego i politologe, sociologe, osobe različitih struka koji na različite načine žele nešto naučiti o Kini", izjavio je Borić.

Gospodin Wang Chaowen, rođen 1960. godine, generalni je direktor Regionalnog ureda Novinske agencije Xinhua u Evropi. Prije ovog mandata Wang je bio generalni direktor Regionalnog ureda novinske agencije Xinhua u Africi.

Wang je iskusan novinar sa dugogodišnjim iskustvom u raznim zemljama, uključujući i ratna područja. Godine 2013. osvojio je nagradu za poseban doprinos UNEP-a (Program Ujedinjenih naroda za okoliš).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: