{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Generalni direktor Poliolhema odbio vratiti otpuštene radnike na posao

F
10.1.2007. u 08:04
0
0
Generalni direktor Poliolhema odbio vratiti otpuštene radnike na posao
0
Generalni direktor Poliolhema odbio vratiti otpuštene radnike na posao
Nakon više od tri sata, sastanak generalnog direktora tuzlanskog Poliolhema Darius Goljana, resornog kantonalnog ministra Mustafe Burgića i predsjednice Sindikata hemije i nemetala Federacije BiH Kate Iveljić okončan je bez rezultata.
''Generalni direktor Poliolhema bio je kategoričan. Dvadesetdva otpuštena radnika neće biti vraćena na posao. To su neradnici a meni je potreban mlađi i edukovaniji kadar'', prenosi u izjavi za FENU riječi direktora Poliolhema Kata Iveljić, predsjednica Sindikata hemije i nemetala Federacije BiH.

Otpuštenim radnicima nije bio dozvoljen ulaz u krug fabrike niti prisustvo sastanku koji je okončan kasno u utorak.

Na upit zašto nisu zadržali iskusne radnike i šta dalje sa njima, predsjednica Sindikata Iveljić dobila je odgovor da to nije problem Poliolhema te da su ti radnici bili zapošljavani na određeno vrijeme, da su im ugovori istekli te da nema namjeru dalje angažirati otpuštene radnike. Gospođa Iveljić dobila je informaciju od generalnog direktora Poliolhema da će u toku sutrašnjeg dana sazvati pres-konferenciju na kojoj će prezentirati stav menadžmenta Poliolhema koji je večeras saopćio i učesnicima sastanka.

Kata Iveljić je u izjavi za FENU večeras najavila da će uputiti pismo vlastima u Poljskoj, ambasadoru Poljske u BiH te da neće odustati od rješavanja sudbine otpuštenih radnika.

''Oni moraju biti nečija briga i ja neću osustati od rješavanja njihove sudbine'', kazala je Iveljić.

U Poliolhemu za sada nema sistematizacije radnih mjesta. Direktor ove firme je naveo da je izrda u toku, te da će nakon mišljenja eksperata, znati šta i kako dalje. Gospođa Iveljić navodi da to u praksi može značiti i otpuštanje još radnika Poliolhema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: