Podrška BPS-a
4.3k

General Sefer Halilović podržao kandidaturu Denisa Bećirovića za Predsjedništvo BiH

M. G.
Bećirović i Halilović
Bećirović i Halilović
General Sefer Halilović, predsjednik Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) i prvi načelnik Glavnog štaba Armije Republike Bosne i Hercegovine, dao je punu podršku kandidaturi Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Prilikom sadržajnog i otvorenog razgovora, Bećirović je izrazio zahvalnost generalu Haliloviću na svemu što je učinio u časnoj i herojskoj borbi za očuvanje države Bosne i Hercegovine.

"Istaknuo da mu je izuzetna čast da njegovu kandidaturu podržava prvi ratni komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine koji je bio jedan od organizatora otpora agresorima na Bosnu i Hercegovinu, te kao takav spada u red najzaslužnijih ljudi za odbranu i opstanak naše domovine", saopćeno je.

Podrškom BPS-a kandidaturi Denisa Bećirovića broj političkih stranaka koje podržavaju ovog kandidata je povećan na 10.

"To predstavlja pozitivan presedan u političkoj historiji naše zemlje. Politika jačanja države i realizacija strateških ciljeva Bosne i Hercegovine predstavlja vjetar u leđa pobjedi ideje demokratske, pravne i evropske Bosne i Hercegovine na nadolazećim Općim izborima i Bećirovića kao kandidata ujedinjene opozicije", dodaje se u saopćenju.

Bećirović i Halilović su na sastanku, između ostalog, istakli da je nužan jedinstven, odlučan i sistematičan odgovor sistematičnim udarima na Bosnu i Hercegovinu i njenu nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet.