{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


General Podžić: Operativna komanda OS BiH od danas u punom kapacitetu

F
18.9.2007. u 13:44
0
0
General Podžić: Operativna komanda OS BiH od danas u punom kapacitetu
0
General Podžić: Operativna komanda OS BiH od danas u punom kapacitetu
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Sifet Podžić izjavio je da je današnjim postrojavanjem Brigade Zrakoplovnih snaga i Protuzrakoplovne odbrane (ZS i PZO) Oružanih snaga BiH završena transformacija svih jedinica pod operativnom komandom, koja od danas može funkcionirati u punom kapacitetu.
- Ostaje da se u naredna tri mjeseca tranformiše logistika i komanda obuka bivših entitetskih vojski i time po predviđenom planu izvrši odluka Predsjedništva BiH o veličini, strukturi i razmještaju OSBiH, donijeta u jula prošle godine, kazao je general Podžić nakon što je danas u kasarni Zalužani u Banjoj Luci održana svečana smotra Brigade ZS i PZO OSBiH.

Istaknuo je da uspostaviti novu strukturu OSBiH i izvršiti zadatke preuzete prijemom u Partnerstvo za mir znači i izvršiti prioritetne zadatke OSBiH u ovoj godini.

General Podžić je naglasio da je Brigada ZS i PZO tokom ljeta pokazala da, iako u fazi transformacije i s vrlo skromnim materijalno-tehničkim sredstvima, vrlo uspješno se može nositi s jednom od misija - pomoći civilnim vlastima u otklanjanju prirodnih i drugih katastrofa.

"Pred nama je još dosta izazova i zadataka, jer biti spreman za misije, koje su pred nas definisane Zakonom o odbrani BiH, znači za svakog od nas puno angažovanje, zalaganje i odgovornost", naglasio je načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Ponovio je i da poziv BiH da pristupi Partnerstvu za mir predstavlja dio nagrade za postignuto u reformi odbrane, ali i veliku obavezu, izazov i priliku da se sagladaju stvarne kvalitete, te da se uči u nastojanju da se postignu standardi koji će BiH uvesti u sistem kolektivne sigurnosti.

Svečanom postrojavanju prisustvovali su najviši dužnosnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH te međunarodni predstavnici u BiH i predstavnici vlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: