BiH
0

Gegić: Aplauz publike najveća nagrada za film "Stupica nevidljivog djeteta"

FENA
Šemsudin Gegić (Foto: Klix.ba)
Šemsudin Gegić (Foto: Klix.ba)
Film "Stupica nevidljivog djeteta" reditelja Šemsudina Gegića, priča o Alenu Muhiću kojeg je majka kao rezultat silovanja odmah po rođenju ostavila u goraždanskoj ratnoj bolnici, premijerno je prikazan sinoć pred sarajevskom publikom u kinu Cinema City.

Akteri i ekipa filma prethodno su naglasili da je riječ o artističkom ostvarenju koje nikoga ne optužuje, već je potpuno simbolično i skida tabu s teme o silovanim ženama tokom rata u BiH.

Reditelj Gegić istaknuo je za Fenu da je sarajevska publika dugim aplauzima i na nogama dočekala kraj filma te pozdravila aktere.

"To je nastavak emocija koje se razmjenjuju između publike od Goražda, preko Tuzle do Sarajeva i teme koju smo radili. Uspjeli smo na artistički način da ispričamo jednu od najosjetljivijih tema, jer priča koju sam otvorio predstavlja još nezarasle rane od posljednjeg rata", kazao je on.

Premijeri su prisustvovale i brojne osobe koje su preživjele strahote posljednjeg rata u BiH, a Gegić ocjenjuje da je aplauz za film bio najveća nagrada koju je mogao dobiti.

Film je premijerno prikazan u Goraždu, rodnom gradu Alena Muhića, kojeg je u filmu utjelovio glumac Armin Omerović.