BiH
724

"Gdje život počinje": Besplatni pregledi i konsultacije u Sarajevu

Klix.ba
U sklopu projekta "Gdje život počinje" ljekari Bahçeci centra za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju će u periodu od 3. do 16. juna 2015. pružati besplatne konsultacije i preglede za sve parove koji se suočavaju s problemom bračne neplodnosti.

Bahçeci centar za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju danas je otvorio vrata nove klinike u centru Sarajeva. Tim povodom u Centru je upriličeno druženje s Bahçeci bebama i roditeljima, te predstavnicima medija.

Kako se procjenjuje da se 15-17% parova suočavaju s problemom bračne neplodnosti, Irfan Lazović, izvršni direktor Bahçeci centra istakao je kako će povećanjem kapaciteta biti u mogućnosti pacijentima pružiti još kvalitetniju uslugu.

"Postoje razni uzroci muške i ženske neplodnosti, no od najvećeg značaja je pravovremeno dijagnosticiranje i liječenje, a parovi sada imaju idealne uslove za liječenje u našem Centru", dodaje Lazović.

Povodom otvorenja nove klinike stručni tim Bahçeci centra će u naredne dvije sedmice pružati besplatne konsultacije i preglede za parove, a u sklopu projekta "Gdje život počinje" koji je Centar pokrenuo krajem prošle godine.

"Mi u Bahceci Centru za vantjelesnu oplodnju vjerujemo da je porodica najveće blago i zato smo odlučili pokrenuti ovaj projekat kako bi pomogli parovima koji žele ostvariti svoj san i postati roditelji", kazao je prof. dr. Umit Goktolga, medicinski direktor Bahceci centra.

"Naš cilj je da podignemo svijest građana o problemu bračne neplodnosti i mogućnostima njenog liječenja. U protekle tri godine pomogli smo rođenju preko 200 zdravih beba, a izuzetno smo ponosni i na rezultate koje smo postigli u sklopu projekta 'Gdje život počinje' jer za ovaj kratki period već nekoliko parova očekuje prinove", ističe prof. dr. Goktolga.

U proteklih pola godine u sklopu projekta "Gdje život počinje" stručni tim Bahçeci centra posjetio je sve veće gradove u Bosni i Hercegovini, te će i dalje nastaviti pružati besplatne usluge svim zainteresovanim parovima.