{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gdje je ovjerena kopija CEFTA sporazuma?

S
2.7.2009. u 18:40
0
12
Gdje je ovjerena kopija CEFTA sporazuma?
0
Gdje je ovjerena kopija CEFTA sporazuma?
Foto: Sarajevo-x.com
Ministarstvo inostranih poslova /MIP/ BiH nije dužno da ima original Cefta sporazuma, već tu obavezu ima jedino depozitar, odnosno nadležni organ Hrvatske, rečeno je Srni iz MIP-a BiH.
U odgovoru Kancelarije za odnose s javnošću MIP-a BiH na pitanje da li je zagubljena ovjerena kopija Cefta sporazuma, navodi se da je tekst ovog sporazuma dostavljen predsjedavajućem Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Iliji Filipoviću.

"S obzirom da je Ministrstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH nosilac aktivnosti u vezi sa CEFTA sporazum, molimo Vas da se o detaljima u vezi sa ovom tematikom informišete u tom ministarstvu", navodi se u odgovoru.

Iako je Srna danas u više navrata nastojala da dobije potvrdu od Filipovića da li mu je dostavljen tekst CEFTA sporazuma, odgovora nije bilo.

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić - Babić izjavila je Srni da cijeli dan u Ministarstvu bezuspješno pokušava da pronađe ovjerenu kopiju ovog sporazuma.

"MIP BiH nije ni dužno da ima originalni dokument CEFTA sporazuma, nego ovjerenu kopiju. Činjenica da bezuspješno pokušavam da uđem u trag sporazumu dokaz je da je u MIP-u haotično stanje na koje ukazujem već protekle tri godine. Međutim haotično stanje u MIP-u ne želi da vide parlament BiH, Savjet ministara i Predsjedništvo BiH", tvrdi Ana Trišić - Babić.

Ona je dodala da je tekst sporazuma objavljen u "Službenom glasniku BiH", nakon što je ratifikovan u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Ana Trišić - Babić je ukazala i na činjenicu da ministar Sven Alkalaj nije u BiH, te da bi ona trebala biti upoznata i sa ovim odgovorom Kancelarije za odnose s javnošću MIP-a, što takođe nije slučaj.

Prema informacijama zagrebačkog "Večernjeg lista", Filipović je zatražio od MIP-a BiH CEFTA sporazuma i dobio odgovor da tog dokumenta nema.

Filipović je napisao žalbu Ustavnom sudu BiH zbog toga što smatra da je Zakon o zaštiti domaće proizvodnje suprotan CEFTA sporazumu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: