{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gdje je nestalo sportsko navijanje?

S
5.10.2009. u 14:30
0
3
Gdje je nestalo sportsko navijanje?
0
Gdje je nestalo sportsko navijanje?
Foto: Fotoservis.info
Mladi liberali BiH osuđuju divljaštvo navijača nogometnih klubova Širokog Brijega i Sarajeva koji svojim primitivnim, nasilničkim i krvničkim ponašanjem indirektno prouzrokovali smrt 24-godišnjeg Vedrana Puljića i povrede mnogih navijača i policajaca, te nanijeli znatnu materijalnu štetu.
Neredi na stadionima iz utakmice u utakmicu postaju krvaviji i brutalniji, gdje je nestalo sporstsko navijanje i u kom momentu smo transparente i pjesme zamjenili ubojitim oružjem, pitaju se Mladi liberali.

Kasno je baviti se uzrocima problema jer je nastupilo vrijeme posljedica. Danas se suočavamo sa posljedicama. Mnogi će nakon ovoga polemisati o tome ko je kriv za ovo, mi poručujemo - krivi smo svi mi! I oni koji su stvorili ovakvo društvo, i mi koji nismo uspjeli da ih zaustavimo u tome. Razlika je samo u tome što je njima svejedno, a nama zaista nije svejedno.

MLBiH predlažu vlastima da sutrašnji dan 6.10. proglase za dan žalosti koji će se svake buduće godine slaviti kao Dan nenasilja.

Nadamo se da će nadležni organi sprovesti valjanu istragu i utvrditi da li je bilo propusta službenika MUP-a u organiziranju osiguranja utakmice.

Ovim saopštenjem upućujemo iskrenu sućut porodici ubijenog Vedrana Puljića, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: