Opća bolnica
999

Gavrankapetanović čeka odluku Vlade KS: Odmah možemo preuzeti 50 pacijenata i rasteretiti KCUS

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
V. d. direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Ismet Gavrankapetanović poručio je da ova bolnica čeka odgovor Vlade Kantona Sarajevo kako bi rasteretili KCUS i preuzeli brigu za 50 zaraženih koronavirusom koji su hospitalizirani.

"Mi čekamo reakciju Vlade da odmah preuzmemo Vaskularnu hirurgiju i 50 bolesnika te rasteretimo KCUS. Trideset sestara se može pozvati u popodnevnim satima tako da od ujutro sve može biti u funkciji", rekao nam je prof. dr. Gavrankapetanović.

Naime, odlukom Vlade po hitnoj proceduri moguće je primiti potreban broj medicinskih sestara kako bi se odjel u potpunosti stavio u funkciju.

Gavrankapetanović ističe da je planirani odjel Opće bolnice u savršenom stanju; posebno izolovan, klimatiziran, s kompletnom medicinskom i liječničkom infrastrukturom i aparaturom.

On je naveo ključne ciljeve, među kojima je najvažnije pomoći umornim kolegama na Podhrastovima.

"Otključati bolnicu koja tri godine zjapi prazna u centru grada i rasteretiti potpuno Klinički centar i odmoriti naše kolege iz Izolatorija Podhrastovi su ciljevi koje trebamo i moramo izvršiti", istakao je.

Gavrankapetanović je poručio kako je važno da građani budu mirni.

"U trenutku kada nam rukovodstvo KCUS-a kaže da ne može više, mi stupamo u pomoć i preuzimamo potpunu brigu za 50 pacijenata", dodao je.