{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gas iz Srbije stiže u subotu ujutro

S
9.1.2009. u 19:11
0
79
Gas iz Srbije stiže u subotu ujutro
0
Gas iz Srbije stiže u subotu ujutro
Preduzeće Sarajevogas dobilo je danas u 17.30 obavijest od isporučioca BH Gasa da je počelo zapunjavanje gasnog sistema od Zvornika do Sarajeva.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Očekuje da će ovaj proces biti završen tokom noći.

"Nakon ovog, u jutarnjim satima, prema procedurama počećemo sa puštanjem gasa u gasni sistem Kantona Sarajevo prema tehničko-tehnološkim mogućnostima mreže, vodeći računa prije svega o bezbjednosti građana i gasnog sistema u cijelini.

S obzirom na ograničenu količinu isporuke gasa od 19.000 Sm³/sat, prioritet u snabdijevanju prirodnim gasom imat će individualni korisnici (domaćinstva), saopćeno je.

KJKP Sarajevogas u potpunosti je spreman za prihvat gasa i cijeli ovaj proces vodi prema usvojenom ''Planu i programu postupaka za ponovnu isporuku gasa u Kantonu Sarajevo'' uz punu angažiranost svih naših kapaciteta i resursa.

Naše korisnike, od kojih očekujemo punu saradnju, uredno ćemo informisati i dati upute o neophodnim mjerama koje moraju poduzeti korisnici kako bi se ovaj izuzetno složeni tehnički proces uspješno i bezbjedno dovršio", saopćila je Služba za odnose s javnošću preduzeća Sarajevogas.

Podsjećamo, u BiH je večeras počeo da stiže plin iz Srbije, izjavio je direktor 'Sarajevogasa' iz Istočnog Sarajeva, Slavo Krajišnik. 'Riječ je o 20.000 kubnih metara ovog energenta na sat. To je pomoć iz količina koje ima Srbija i usmjerena je prema Sarajevu' , rekao je Krajišnik. Istakao je i da u Zvorniku ostaje oko 1000 kubnih metra plina na sat za podmirenje osnovnih potreba, a ostatak koji stiže u toku noći biće isporučen Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Prema Krajišniku, ovakva isporuka biće nastavljena dok se ne normalizira dotok plina iz Rusije i Ukrajine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: