Slučaj "Komrad"
3

Galijašević i Jusić danas će biti predati Tužilaštvu USK, Redžić i Ibrahimpašić puštene na slobodu

Piše: M. Ć.
Emdžad Galijašević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Emdžad Galijašević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević i predsjednik GO SDA Bihać Hadis Jusić, koji su jučer lišeni slobode, u toku dana će biti predati Tužilaštvu USK, potvrđeno je za Klix.ba u Tužilaštvu USK.

Emdžada Galijaševića, nekadašnjeg prvog čovjeka Bihaća, Hadisa Jusića, bivšeg direktora JKP Komrad, trenutnog predsjednika GO SDA Bihać i budućeg zastupnika u Skupštini USK, Jadranku Redžić, načelnicu Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Bihaća i Jasminu Ibrahimpašić, bivšu šeficu Službe za urbanizam Grada Bihaća Tužilaštvo USK tereti za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti, a jučer su privedeni radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Redžić i Ibrahimpašić su nakon kriminalističke obrade u MUP-u USK puštene na slobodu, dok su Galijašević i Jusić ostali u pritvoru, potvrđeno nam je iz MUP-a USK.

Svi oni se dovode u vezu sa tzv. slučajem "Komrad" kada je Grad Bihać otkupio zemljište u centru grada od Javnog komunalnog preduzeća Komrad, da bi kasnije tu parcelu prodao investitoru kompaniji Agram iz Zagreba koja na istom mjestu gradi objekt vrijedan 40 miliona KM.

Galijaševićev advokat Ilijas Midžić potvrdio je medijima da Tužilaštvo vodi proces vezan za prodaju zgrade Komrada, navodeći da se radi o "kompliciranom i obimnom činjeničnom supstratu".

"Branimo se šutnjom, jer bi bilo neozbiljno da na takvu ozbiljnu pravnu kvalifikaciju i činjenično stanje kojim Tužilaštvo sada raspolaže mi iznosimo svoju odbranu", rekao je Midžić.

Inače, Galijašević je hapšen i 2016. godine zbog sumnje na počinjenje krivičnih djela primanja mita i sprečavanja dokazivanja. Slobode je lišen prilikom preuzimanja 10.000 KM označenih novčanica od vlasnika jedne bihaćke firme.