Izvršeni pretresi
0

FUP uhapsio jednu osobu u Mostaru, pronađena plantaža marihuane i oružje

D. Be.
Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK uhapsili jednu osobu s područja Mostara inicijala A.Z. (1978.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres porodične kuće koju koristi osumnjičeni A.Z., u čijem dvorištu je pronađena plantaža sa 17 zasada NN biljke koja asocira na opojnu drogu "Cannabis", a koje su prilikom izvršenog uviđaja krim. tehnički zadokumentovane i uklonjene sa navedene lokacije.

Također, u okviru istih aktivnosti, a prilikom pretresa gore navedenog objekta pronađeni su i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, a radi se o određenoj količini sjemena biljke "Cannabis“, vojnom automatskom oružju i okvirima sa municijom za isto, zatim dvije ručne bombe, određena količina municije, telefonski aparat i sim kartica, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Uhapšeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru gdje je zadržan 24 sata, te će protiv istog biti u zakonskom roku nadležnom Tužilaštvu podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima "Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".