{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FUP: Proračunska sredstva smo trošili transparentno

F
22.6.2007. u 15:50
0
0
FUP: Proračunska sredstva smo trošili transparentno
0
FUP: Proračunska sredstva smo trošili transparentno
Federalna uprava policije (FUP) negirala je danas navode pojedinih dnevnih novina da je nezakonito trošila proračunska sredstva prilikom nabavke uniformi za svoje pripadnike.
Iz FUP-a su saopćili kako je uprava ove policije svojim očitovanjem na nacrt Izvještaja o reviziji finansijskih izvještaja Uredu za reviziju institucija Federacije BiH obrazložila način postupanja u trošenju javnih sredstava, za koje Ured smatra da dijelom nisu dosljedno provedeni propisi iz oblasti finansijskog poslovanja.

U Upravi tvrde kako je iz obrazloženja vidljivo da je Federalna uprava policije prilikom trošenja javnih sredstava poslovala u potpunosti transparentno, a da je razlog negativnog izvješća Ureda za reviziju rezultirao faktorima koji su izvan domena rada FUP-a.

Naime, iz FUP-a pojašnjavaju kako je riječ o nabavci uniformi za specijalne namjene. Ona se po Zakonu o javnim nabavkama BiH vrši u skladu sa članom 5. koji posebno definira način nabavke vojne i policijske opreme te namjenskih materijala.

Stoga je Federalna uprava policije sredstva proračunskih obveznika trošila transparentno i za potrebe koje će građanima naše zemlje povećati sigurnost, navodi se u saopćenju Federalne uprave policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: