{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FUP: Podnesena prijava za terorizam tokom protesta u Sarajevu

12.2.2014. u 16:34
76
151
FUP: Podnesena prijava za terorizam tokom protesta u Sarajevu
76
FUP: Podnesena prijava za terorizam tokom protesta u Sarajevu
Foto: Klix.ba
Službenici Federalne uprave policije podnijeli su danas Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv NN lica ili više njih zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo terorizam, u vezi sa krivičnim djelom napad na ustavni poredak.
"Naime, tokom nenajavljenih protesta dana 07.02.2014. godine, veći broj lica je nasilno i organizovano izvršio upad u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i drugih institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu, te su primjenom podesnih sredstava i zapaljivih materija izazvali oštećenja i požar na navedenom objektu i iznijeli i zapalili državnu zastavu kao simbol države Bosne i Hercegovine. Tokom požara su spriječili vatrogasna vozila da pristupe gašenju požara, a teže i lakše povrijedili više policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Federalne uprave policije, pri vršenju njihovih dužnosti"; saopćeno je iz FUP-a.

Istaknuto je kako je time jna i u objektu Predsjedništva BiH pričinjena veća materijalna šteta, čime se dovelo u pitanje funkcionisanje državnih organa vlasti u vršenju ustavom određenih nadležnosti. Intervencijom Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije objekat Predsjedništva BiH je deblokiran, protupožarno saniran i stavljen pod kontrolu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: