{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FUP-ov odjel dobio certifikat za punopravno članstvo u ENFSI-u

F
28.9.2010. u 13:35
0
0
FUP-ov odjel dobio certifikat za punopravno članstvo u ENFSI-u
0
FUP-ov odjel dobio certifikat za punopravno članstvo u ENFSI-u
Odjel za kriminalistička vještačenja Centra za forenziku i podršku u Federalnoj upravi policije (FUP), jedini u Bosni i Hercegovini, dobio je certifikat za punopravno članstvo u Evropskom udruženju forenzičkih institucija (ENFSI).
Dobijanju ovog certifikata prethodio je niz pripremnih aktivnosti radi ispunjavanja zadatih uvjeta i inspekcijski pregled Odjela koji su izvršili stručnjaci ENFSI-a. Nakon toga je uslijedila potvrda kvaliteta rada specijaliziranog odjela Federalne uprave policije.

Prijem u internacionalnu mrežu forenzičkih insitucija još je jedno u nizu priznanja stručnjacima ovog odjela i Federalnoj upravi policije za profesionalan rad, kontinuirano stručno usavršavanje kadrova, ispunjavanje strogih tehničkih uvjeta o laboratorijskom radu i efektnom suradnjom s drugim institucijama, saopćeno je iz FUP-a.

ENFSI je osnovan 1995. godine radi osiguranja razvoja i najvećeg stepena kvaliteta forenzičkih istraga na teritoriji Evrope. Danas ima 60 članica - forenzičkih laboratorija iz 33 evropske države, koje djeluju u 16 ekspertnih grupa. Bosnu i Hercegovinu predstavlja Odjel za kriminalistička vještačenja Centra za forenziku i podršku u Federalnoj upravi policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: