Direktor potvrdio
0

FUP će provjeriti da li je tačna informacija Srbije da je Radoičić oružje kupovao u Tuzli

N. V.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Federalna uprava policije će provjeriti da li je istinita informacija Tužilaštva Srbije da je Milan Radoičić, koji je organizator napada na policiju na Kosovu, oružje nabavljao iz Tuzle.
Naime, u Beogradu je održano saslušanje Radoičiću na kojem su iznesene sumnje da je sa više nepoznatih osoba izvršio krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opće sigurnosti.

On je negirao da je kriv za ova krivična djela, no neposredno nakon što se napad u Banjskoj dogodio, Radoičić je kazao da je samostalno upravljao grupom koja je izvršila napad.

U skladu s tim, Tužilaštvo Srbije je iznijelo svoje sumnje prilikom čega tvrde da je Radoičić oružje nabavljao u Tuzli, u Bosni i Hercegovini.

Direktor FUP-a Vahidin Munjić kazao je da će provjeriti koliko je ta informacija uopšte tačna.

"Federalna uprava policije poduzet će aktivnosti koje se odnose na provjeru navoda o tome da li je lice Milan Radoičić od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle", kazao nam je on.

Istaknuo je da će odmah ujutru zatražiti zvanične informacije od Srbije kako su došli do tog zaključka.

"Već ujutro zatražit ćemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije", rekao je.

Ono što su iz Tužilaštva Srbije do sada kazali jeste da je Radoičiću od januara 2023. do 24. septembra iste godine, isporučivano oružje na teritoriju Beograda koje je nabavljao iz Tuzle, a koje je potom dalje prenosio do Kosova.