|

Funkcioneri Nezavisnog bloka HNK-a prešli u Demokratsku frontu

Funkcioneri Nezavisnog bloka HNK-a prešli u Demokratsku frontu
216
Klix.ba
25.4.2019. u 18:19
40
komentara
216

dijeljenja
Funkcioneri Nezavisnog bloka HNK-a prešli u Demokratsku frontu Foto: DF
Nakon što su jednoglasno istupili iz Nezavisnog bloka Hercegovačko-neretvanskog kantona, nekoliko funkcionera ove partije jučer su se priključili Demokratskoj fronti.
Među njima su predsjednik Kantonalnog odbora Adis Šehić, predsjednik Gradskg odbora Mostar Branković Slađan, predsjednica žena Kantonalnog odbora Selma Husić, član etičkog odbora Nezavisnog bloka Vahida Crnalić, predsjednica Kantonalnog odbora mladih Tatjana Šehić sa predsjednicima općinskih odbora iz Konjica, Čapljine, Jablanica i Prozor-Rame.

Predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Branimir Jukić zahvalio se kolegama iz Nezavisnog bloka što su, kako je kazao, prepoznali prave vrijednosti i koncept države za koji se DF bori.

Ahmed Džubur, poslanik u Parlamentu Federacije BiH istakao je da su svi izuzetno zadovoljni pristupanjem značajnog broja bivših članova Nezavisnog bloka DF-u.

"Uvjereni smo da ćemo zajedničkim snagama uspjeti Bosnu i Hercegovinu učiniti boljom i prosperitetnijom zemljom za sve njene građane. Učinit ćemo sve da opravdamo njihovo povjerenje koje smatramo izuzetnom čašću i obavezom", poručio je Džubur.

U ime novih članova Demokratske fronte, Adis Šehić kazao je da su, zbog trenutne nastale situacije u Nezavisnom bloku te slabe koordinacije sa regionalnim uredom i nezadovoljstvom koje je vladalo na posljednjem sastanku Nezavisnog bloka HNK, jednoglasno donijeli odluku o istupanju iz članstva.

"S obzirom na iste političke stavove, principe i vrijednosti, te koncept države za koji se zalažemo, jednoglasno smo odlučili da udružimo snage sa Demokratskom frontom. Učinit ćemo sve da BiH i svih njeni građani dobiju život kakav zaslužuju", poručio je Šehić.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...