Dva dana bez odmora
98

FUCZ stigao do srebreničkog sela Krušev Do, mašine propadale zbog velikog snijega

Piše: M. N.
Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite uspjeli su se jutros oko jedan sat probiti do srebreničkog sela Krušev Do nakon mnogobrojnih problema.

Zbog velikih nanosa snijega mašine su propadale i slijetale s puta, ali nisu odustali i probili su put toliko da ljudi mogu proći.

Danas nastavljaju čistiti snijeg kako bi proširili put. Nakon 20 dana ovo selo će konačno biti povezano s ostalim dijelovima općine Srebrenica. U njemu živi blizu 100 osoba.

Timovi FUCZ-a rade dva dana bez odmora kako bi pomogli mještanima, a ranije su očistili put do sela Luka. Danas su i u Kruševom Dolu podijelili pakete s hranom i potrepštinama te paketiće djeci koje je pripremila organizacija Pomozi.ba. Pakete su dostavili na motornim sankama.

Snijeg su čistili i lopatama, a priključili su im se i mještani sela Luka. Na terenu je i direktor FUCZ-a Fahrudin Solak.

Mještani su izrazili veliku zahvalnost jer su se lokalne vlasti oglušile na njihove apele, ali i kazale kako je putna komunikacija do ovih sela prohodna iako je dolaskom na teren utvrđeno da to nije tačno.