Buran dan u Zenici
3

Fuad Kasumović verbalno napao novinare BHT-a i FTV-a u Zenici

Piše: E. M.
Fuad Kasumović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fuad Kasumović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je verbalno napao novinarku FTV-a Gordanu Ristović-Muslija i novinara BHT-a Haruna Bošnjaka koji su obavljajući svoj posao tražili izjavu od Kasumovića.

Današnja sjednica Gradskog vijeća počela je podjelom tableta, a završila odlaskom vijećnika i neusvajanjem budžeta čime je došlo do blokade isplata sa računa grada Zenice.

Međutim, nervoza jekulminirala i kod gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića koji je verbalno izvrijeđao novinare BHT-a i FTV-a koji su obavljajući svoj posao i izvještavajući sa sjednice pokušali dobiti izjave od svih sudionika.

Kasumović je nakon verbalnog napada na novinare BHT-a i FTV-a kazao kako u budućnosti za njih neće davati izjave. Čitav slučaj će kako Klix.ba saznaje dobiti i sudski epilog, a očekuje se i reakcija udruženja bh. novinara.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u najoštrije je osudio današnji napad gradonačelnika Kasumovića na svoga kolegu.

"Samostalni sindikat radnika u BHRT-u podržava slobodu istinitog informisanja i nezavisnost svakog novinara u izvještavanju, koji po Evropskoj konvenciji imaju pravo na objektivno i pravovremeno informisanje o svim zbivanjima u svojoj zemlji", stoji u saopćenju.