Ne želi blokade
78

Fuad Kasumović sam usvojio Budžet Zenice za 2017. godinu

Piše: E. M.
Sa konferencije za novinare gradonačelnika Fuada Kasumovića (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Sa konferencije za novinare gradonačelnika Fuada Kasumovića (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je sazvao konferenciju za novinare kako bi javnost informisao da je uprkos opstrukcijama i namjerama pojedinih vijećnika da masakriraju budžet, s manjim izmjenama usvojio svoj prijedlog Budžeta koji će biti operativan od današnjeg objavljivanja u Službenom listu.

Kasumović je kazao kako u Gradskom vijeću nema SNSD-a i HDZ-a, ali da i dalje ima opstrukcija u namjerama da napravi bolju Zenicu.

"Nasilnim metodama htjeli su masakrirati budžet. Došao sam na radno predsjedništvo kako bismo pričali o amandmanima, da ih uvrstimo, ali novokomponovana većina je htjela pokazati bahatost i silu prema meni i nisu htjeli razgovarati", pojasnio je Kasumović te dodao da je sve uradio po zakonu.

Istakao je kako više neće prisustvovati sjednicama Gradskog vijeća te je proglasio budžet usvojenim.

"Nakon ovoga neću više biti na sjednicama Gradskog vijeća jer mnogi preko mene žele postati poznati. Izlazio sam sa sjednica jer sam htio pokazati da sila ništa ne donosi. Pozivali su se na Zakon o lokalnoj samoupravi, a ja ovog momenta proglašavam budžet operativnim. Kao odlučan čovjek donio sam odluku sam, jer ne dozvoljavam recidive prošlosti. Građani su mojim izborom tražili promjene", dodao je Kasumović.

U budžetu koji će u toku dana biti objavljen u Službenom listu i tako postati pravosnažan postoje izmjene, a na ovu odluku Kasumović se odlučio jer nije želio da se "igraju blokada".

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice Sanja Renić je istakla kako nije poznato kada će biti nastavljena sjednica Gradskog vijeća koja je prekinuta kod tačke usvajanja Prijedloga budžeta za 2017. godinu te je dodala da će više informacija biti poznato nakon današnje tematske sjednice radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenice koja će početi u 15 sati.