O novoj stranci
24

Fuad Kasumović: "Pokret za Evropu" će građanima ponuditi stabilnost, trenutni koncept vlasti vodi u rat

Klix.ba
Fuad Kasumović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fuad Kasumović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Gradonačelnik Grada Zenice Fuad Kasumović je gostujući u večerašnjem izdanju emisije "Pošteno" na Federalnoj televiziji prvi put javno govorio o novom konceptu vlasti koji nudi stranka "Pokret za Evropu", te otkrio da će nezavisni načelnici podržati kandidaturu Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH.

Istakao je da je riječ o veoma ozbiljnom projektu te da smatra da građanima u BiH treba ponuditi aternativu.

"Ko god drugačije razmišlja vara se. Kada je riječ o trenutnom konceptu vlasti ne vidim kraj bez rata. Ne plašim nikoga, samo tražim da neko pametan kaže kako se ovo može završiti", rekao je Kasumović.

Rekao je da mu nije problem pobijediti SDA, a otkrio je i da svoje kolege savjetuje da što prije izađu iz tog "bureta baruta". "Pokret za Evropu" će, kaže, ponuditi građanima političku, ali i svaku drugu stabilnost, te da građani moraju biti svjesni da se SDA, HDZ i SNSD ne mogu dogovoriti bez rata.

Otkrio je da je njegov favorit za bošnjačkog člana Predsjedništva Senad Šepić, a da će hrvatski kandidat biti onaj koji bude uz "Pokret za Evropu".

"Sve ljude ću nagovoriti, jer ova druga ekipa vodi u rat. Neka mi pojasne kako se ovo može završiti i kako će se dogovoriti o bilo čemu", rekao je dodajući kako su jedino rješenje evroatlanske intergracije bez ikakvog politiziranja.

Istakao je kako će nezavisni načelnici podržati kandidaturu Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH.