Pamti pa vrati
1

Fuad Kasumović: Nisam udovoljio zahtjevu novinara zbog negativnih priloga o Zenici

Piše: E. M.
Fuad Kasumović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fuad Kasumović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon jučerašnjeg verbalnog napada na novinara BHT-a Haruna Bošnjaka i novinarku FTV-a Gordanu Ristović-Musliju, javnosti se obratio i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je kazao kako je odbio dati informaciju novinarima koji često prave negativne priloge o Zenici.

Kasumović je u početku izjave kazao kako su Harun Bošnjak i Gordana Ristović-Muslija javnosti pogrešno interpretirali informacije te da u odgovoru nije spomenuo njihove televizijske kuće.

"Žao mi je što se ovo dvoje dopisnika javnih servisa iz Zenice kriju iza TV kuća za koje izvještavaju, jer te televizijske kuće u sporno vrijeme nisam ni pomenuo. U pauzi sjednice Gradskog vijeća, kada su mi zatražili izjavu, rekao sam im kako ne mogu udovoljiti njihovom zahtjevu i to isključivo zbog čestih i tendencioznih priloga koje o Zenici prave u negativnom kontekstu", izjavio je Kasumović te dodao:

"Posebno se to odnosi na priče koje na štetu grada i građana Zenice prave s kladioničarima. Koristim ovu priliku da se u ime građana i svoje lično ime zahvalim novinarima i medijima koji prate rad gradonačelnika i Gradske uprave i koji profesionalno izvještavaju o dešavanjima u našem gradu".

Nakon jučerašnjeg događaja u pauzi sjednice Gradskog vijeća Zenica reagovao je i Samostalni sindikat radnika BHRT-a koji je osudio Kasumovićevu reakciju.

"Samostalni sindikat radnika u BHRT-u podržava slobodu istinitog informisanja i nezavisnost svakog novinara u izvještavanju koji po Evropskoj konvenciji imaju pravo na objektivno i pravovremeno informisanje o svim zbivanjima u svojoj zemlji", stoji u saopćenju.