|

'FTV širi lošu volju i nepovjerenje prema IZ za Bajram'

'FTV širi lošu volju i nepovjerenje prema IZ za Bajram'
0
F
FENA
2.12.2009. u 13:00
5
komentara
0

dijeljenja
'FTV širi lošu volju i nepovjerenje prema IZ za Bajram' Mustafa Cerić (Foto: Fotoservis)
Kabinet reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafe Cerića uputio je danas svim medijima pismo koje je bilo upućeno urednici Informativnog programa Federalne televizije (FTV) Duški Jurišić u povodu Dnevnika 2 od 28. novembra ove godine, a koje FTV nije objavila.
U spomenutom pismu FTV-u, koje danas objavljuje Mina, Kabinet reisu-l-uleme Cerića reagirao je na to što FTV "širi lošu volju i nepovjerenje prema Islamskoj zajednici u vrijeme Bajrama kada muslimani traže duhovni mir i zaslužuju da ih se ne uznemirava", kao i na to što je urednica Informativnog programa komentirala ovogodišnji tradicionalni kurbanbajramski prijem reisu-l-uleme na Fakultetu islamskih nauka.

U izjavi Cerićevog kabineta navodi se da su svi domaći uglednici, diplomate i međunarodni predstavnici koje ovaj kabinet poziva jednako dobrodošli i "također, svi pozvani na bajramski prijem su jednako važni i jednako cijenjeni".

- Kabinet reisu-l-uleme je u duhu dobre volje i obostranog povjerenja primio ispriku organizacija i pojedinaca koji se nisu mogli odazvati na poziv ovogodišnjeg bajramskog prijema i ograđuje se od špekulacija kojima je cilj širenje loše volje i nepovjerenja između Islamske zajednice i bilo koga od domaćih i stranih uglednika i to baš na Kurban-bajram kada muslimani žive i drugima nude mir u duši i u domu. Sluge Milostivog hodaju zemljom smireno i skrušeno, a kad ih neznalice provociraju, oni kažu: Selam - mir neka je s vama (Kur'an). Bože, oprosti im, oni ne znaju - navedeno je u pismu s potpisom Muharema ef. Hasanbegovića, šefa Kabineta reisu-l-uleme Mustafe Cerića.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...