{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FTV optužena za netrpeljivost i jezik mržnje

S
7.7.2009. u 15:31
0
26
FTV optužena za netrpeljivost i jezik mržnje
0
FTV optužena za netrpeljivost i jezik mržnje
Foto: Sarajevo-x.com
Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) otvoriće slučaj na osnovu prigovora koje su dostavile Nevladina organizacija (NVO) "Croatia Libertas" i Fond za humanitarno pravo BiH zbog širenja netrpeljivosti i jezika mržnje na Federalnoj televiziji, rekla je Srni portparol RAK-a Amela Odobašić.
"Mi ćemo ovoj TV stanici uputiti dopis u kojem ćemo tražiti snimak programa. Nakon što ga pregledamo, tražićemo da se stanica izjasni o eventualnim navodima kršenja", izjavila je Odobašićeva.

Ona je istakla da će RAK odlučiti šta će dalje učniti kada dobije odgovor od FTV, te da sada ne može ništa više reći u vezi sa ovim slučajem.

NVO "Croatia Libertas" i nekoliko udruženja podnijeli su krivičnu prijavu protiv Federalne televizije i ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića, jer je 3. jula, u programu ove televizije, pripadnike hrvatskog i srpskog naroda pedesetak puta nazvao "ustašama i četnicima".

Oni su Federalnu televiziju prijavili Regulatornoj agenciji za komunikacije zbog "širenja netrpeljivosti i jezika mržnje".

"Croatia Libertas" je, kako je navela, zbog najnovijih izmišljotina, kleveta i zlonamjernih laži podnijela i krivične prijave i tužbe za klevetu protiv "Dnevnog avaza" i novinara Fadila Mandala i Gorana Mrkića, kao i predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića, te predsjednika Helsinškog odbora BiH Srđana Dizdarevića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: