BiH
703

FTV emitovala 500. izdanje vanjskopolitičkog magazina "Paralele"

Piše: M. Nukić
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Federalna televizija večeras je emitovala jubilarno 500. izdanje vanjskopolitičkog magazina "Paralele" urednika i voditelja Mladena Marića.

Prva emisija emitirana je 29. 10. 2001. godine. Urednik i voditelj Mladen Marić je ostao vjeran svom prepoznatljivom stilu vođenja emisije, i uvijek možemo očekivati oštre stavove o svjetskim silama koje odlučuju o našim životima.

"To je nešto drugačija emisija zbog toga što važne teme sa svjetske političke scene obrađujem na drugačiji način. Neću da plasiram vijesti koje nam plasiraju svi. Uvijek tražim onih jedan posto u kojem se krije istina, a ne onih 99 posto koji sve prenesu. Ponosan sam na 500. emisiju. Mislim da je gledana emisija. Ljudi pamte moje najave koje su kombinacija sarkazma i ironije i na ulici me čak zaustave i djeca od 10 godina. U crnilu koje nas okružuje donesem malo duhovitosti jer treba toga. Svijet je u teškom stanju i sve ovo što se dešava sada ni malo mi se ne sviđa. Mislim da je ovo drugi hladni rat, pod uslovom da je prvi završen", rekao je Marić za Klix.ba istakavši kako će voditi ovu emisiju dok god ga zdravlje bude služilo i njegovi urednici odobravali.

Kazao je kako Federalna televizija ima video arhivu staru 50 godina i da nema događaja koji on u emisiji "Paralele" ne može "pokriti slikom".

"Bilo je uspona i padova, bilo je tu i tužbi. Večeras je baš emitovan prilog zbog kojeg smo tuženi 2001. godine. Nisam imao više nikakvih pritisaka. Sve je postalo rutina i sutra već idu pripreme za 501. emisiju. Bitno je istaći da oko svih velikih događaja nema jedna istina i da nije sve onako kako se u prvom trenutku čini. Nikada se nisam bojao. Govorim istinu i to se pokazalo kroz moje emisije", kazao je Marić.

U ovom magazinu naći ćete informacije s osvrtom na dešavanja u svijetu koje nećete naći na drugom mjestu, poručuju iz produkcije.