BiH
0

Front traži da Lajčak odstupi s dužnosti

Sarajevo-x.com
Udruženje građana "Front“ poziva Visokog predstavnika Miroslava Lajčaka da HITNO odstupi sa dužnosti i istu prepusti osobi koja će spriječiti daljnju razgradnju Bosne i Hercegovine.

Visoki predstavnik nije učinio ništa da spriječi osnivanje paradržavne Alternativne Vlade Hrvatske republike Herceg – Bosne, koja je osnovana 13. juna 2008. godine u Mostaru, i na čijem čelu je Leo Pločkinić, osoba koja je već bila pod sankcijama bivšeg Visokog predstavnika zbog proustaških ubjeđenja i pokušaja protuustavnog djelovanja, kažu iz ovog udruženja.

"Još više je zabrinjavajuća izjava Lea Pločkinića da je osnivanje Alternativne vlade Hrvatske republike Herceg – Bosne naišlo na razumijevanje u krugovima međunarodne zajednice, što je još jedan indikator da Miroslav Lajčak ima prevashodno ulogu razdijeliti BiH na nacionalne torove," stoji u dopisu.

"Front“ zahtijeva od OHR-a da hitno zabrani rad organizaciji "Croatia libertas“, jer je ovaj potez očigledno protuustavno djelovanje i podgrijavanje ionako konfliktne situacije u BiH.