BiH
0

Fried: Ratko Mladić sramota za svoju naciju i mora biti uhapšen

FENA
Pomoćnik državnog sekretara SAD-a za Evropu i Evroaziju Daniel Fried danas je izjavio u Banjoj Luci da se nada da će haški optuženik Ratko Mladić biti doveden pred lice pravde, navodeći da je on kukavica i sramota za svoju naciju.

Fried je nakon posjete Komandi za podršku Oružanih snaga BiH čije je sjedište u kasarni "Kozara" u Banjoj Luci kazao da i ovaj vojni objekt znači budućnost i nada se da će Oružane snage BiH postati snažne i jake i da će na pravi način voditi zemlju.

"Očekujem da će se moći obračunati s kukavicama i kriminalcima poput Ratka Mladića koji je sramota za svoju naciju i nadam se da će biti doven pred lice pravde", kazao je Fried u izjavi novinarima.

Potvrdivši da se sinoć sastao s političkim liderima BiH i da je razgovarano o ustavnim promjenama, Fried je kazao da je u vezi s tom reforom rekao bh. liderima ono što je naveo u parlamentu, a to je da se s ustavnim promjenama treba krenuti naprijed, da ih treba raditi na osnovu aprilskog prijeloga i da je to jedna od važnih stvari za završiti".

Pomoćnik državnog sekretara SAD-a za Evropu i Evroaziju je dodao da je BiH u poziciji i spremna da krene naprijed, ali postoje snage koje su s druge strane spremne da je uvuku natrag u prošlost.