{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fried: Protivljenje radikalnim idejama i nacionalističkoj euforiji

F
5.4.2007. u 15:41
0
0
Fried: Protivljenje radikalnim idejama i nacionalističkoj euforiji
0
Fried: Protivljenje radikalnim idejama i nacionalističkoj euforiji
Foto: Reuters
Pomoćnik državnog sekretara SAD-a Daniel Fried prenio je danas predstavnicima Narodne skupštine i Vijeća naroda RS-a jasnu poruku američke administracije u podršci Daytonskom mirovnom sporazumu i njegovoj evolutivnoj nadogradnji, te protivljenje radikalnim idejama i nacionalističkoj euforiji u BiH.
Presudu suda pravde u Haagu, rečeno je na sastanku, treba prihvatiti i razumjeti, osumnjičene osobe privesti pred nadležne sudove, a pitanju Srebrenice posvetiti više pažnje u ekonomskom smislu i smislu veće izgradnje međusobnog povjerenja bez narušavanja ustavnopravnog poretka RS-a i BiH.

Zaključeno je da treba tražiti sporazum domaćih političkih subjekta uz pomoć međunarodne zajednice u svim reformama u BiH i mnogo više gledati u budućnost nego zloupotrebljavati tragične događaje iz prošlosti.

Američka delegacija pozdravila je povoljniju investicionu klimu u RS-u, a zajednički je izražena spremnost i nada za proširenje obima ekonomske saradnje.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić upoznao je američku delegaciju, u kojoj su se nalazili i američki ambasador u BiH Douglas McEklheney i komandant NATO-štaba u Sarajevu Richard Wightman, o stavovima Narodne skupštine u reformi policije, odbrane i Ustava.

Pored Radojičića sastanku su prisustvovali šefovi poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini RS-a i predsjedavajući Vijeća naroda RS-a Dževad Osmančević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: