{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Franjo Tuđman dobio spomenik u Tomislavgradu

F
10.8.2018. u 16:17
466
331
Franjo Tuđman dobio spomenik u Tomislavgradu
466
Franjo Tuđman dobio spomenik u Tomislavgradu
Foto: Fena/Vlada Kantona 10
Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu svečano je otkriven u petak na istoimenom trgu u Tomislavgradu.
Na spomeniku, koji je djelo hrvatskog kipara Ilije Skočibušića, zapisane su riječi koje je Tuđman izrekao 1993. godine prilikom posjeta Tomislavgradu: "Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska".

Spomenik su otkrili Miroslav Tuđman i časna sestra Matija Pačar, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije.

Svečanom otkrivanju spomenika prisustvovali su Ivić Pašalić, direktor fondacije "Dr. Franjo Nevistić", izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivana Perkušić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, dopredsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mladen Bošković te ministri u Vladi Kantona 10, Stipan Šarac i Petar Galić.

"Podizanjem ovoga spomenika hrvatski narod iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za svoj hrvatski narod", navodi se u saopćenju.

Svečano otkrivanje spomenika organizirali su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Tomislavgrad, Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata općine Tomislavgrad, fondacija "Dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba i Općina Tomislavgrad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: