Tražilo je 50 osoba
0

Francuskinja dva dana lutala Brdom ukazanja u Međugorju, pronađena sinoć

Klix.ba
Više od 50 pripadnika Gorske službe spašavanja BiH (GSSBiH) tragalo je sinoć za francuskom državljankom O.M.A.C. (1933.) koja je nestala u jutarnjim satima utorka na Brdu ukazanja nakon što se odvojila od svoje grupe.

Policijska uprava Čitluk pozvala je GSSBiH oko 18 sati. U potrazi su učestvovali članovi GSS-a iz Jablanice, Gruda, Kantona 10, Posušja, Čapljine, Čitluka, Širokog Brijega i Mostara. Francuskinja je već provela jednu noć na otvorenom i vrlo niskim temperaturama koje su se spuštale do minus tri stepena.

"Nakon nešto više od dva sata traganja nestala je pronađena živa, pothlađena i dehidrirana, ali komunikativna i svjesna, s obzirom na stadij demencije koja joj je onemogućila orijentaciju i samostalan povratak sa brda. Usljedilo je utopljavanje i transport do ceste, gdje je čekalo vozilo hitne pomoći", saopćeno je iz GSSBiH.

Dok se ekipa okrepljivala u obližnjem kafiću baka je došla da ih pozdravi i popije piće s njima. Fotografisali su se kako bi ovjekovječili sretan kraj ove potrage.