{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Francuski jezik u školama i na fakultetima u TK?

F
14.9.2007. u 16:05
0
0
Francuski jezik u školama i na fakultetima u TK?
0
Francuski jezik u školama i na fakultetima u TK?
Predstavnici Ambasade Francuske u BiH posjetili su danas ministricu za obrazovanje u Vladi Tuzlanskog kantona Mirzetu Hadžić Suljkić. Razgovarano je o uvođenju francuskog jezika kao drugog stranog jezika u osnovne škole na području TK.
S obzirom na nedostatak stručnog kadra, ataše za francuski jezik pri Veleposlanstvu Frederic Germin obećao je pomoć Veleposlanstva ne samo u stvaranje uvjeta za izobrazbu nastavnog kadra, već i u nabavci neophodne stručne literature te udžbenika za francuski jezik.

O uvođenju nastave francuskog jezika na Univerzitetu u Tuzli francusko izaslanstvo razgovaralo je danas s rektorom tuzlasnke visokoškolske ustanove Džemom Tufekčićem.

S obzirom na veliku zainteresiranost Univerziteta u Tuzli za uvođenje nastave francuskog jezika i spremnost Veleposlanstva Francuske da se uključi u realiziranje ovog projekta, možda već naredne akademske godine možemo konkretizirati ovu ideju, kazao je rektor Tufekčić.

U skorije vrijeme bit će otklonjeni tehnički problemi a otvorena je i mogućnost stipendiranja studenata i profesora. Također, velika je zainteresiranost Univerziteta u Tuzli za suradnju sa sveučilištima iz Francuske, posebice kada su u pitanju fakulteti elektrotehnike i strojarstva koji u svom nastavnom programu imaju izučavanje suvremenih dostignuća iz ovih oblasti a u čemu je francuski telekom najbolji u Europi, istaknuto je na sastanku.

Cecile Derbois, ataše za suradnju sveučilišta pri francuskom Veleposlanstvu, izrazila je spremnost za uspostavu akademske suradnje koja bi se ogledala kroz partnerstvo sveučilišta, stipendiranje studenata i uvođenje francuskog jezika na fakultete u Tuzli i drugim bh. gradovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: