BiH
0

Francuska veleposlanica posjetila Napredak

FENA
Veleposlanica Republike Francuske u BiH Maryse Berniau posjetila je jučer popodne Središnju upravu HKD Napredak u Sarajevu, gdje joj je domaćin bio predsjednik Napretka Franjo Topić.

U jednosatnom razgovoru Topić je veleposlanicu upoznao s Napretkom i njegovim aktivnostima, posebno se osvrnuvši na stipendiranje đaka i studenata što je jedna od najvećih preokupacija ovoga društva, priopćeno je iz HKD Napredak.

"Želim posebno istaknuti rad Središnje uprave Napretka u mnogobrojnim manifestacijama koje smo organizirali u proteklih sedamnaest godina. Napredak je uvijek pokazivao kako nema prepreka kod onih koji hoće nešto uraditi na poboljšanju same sredine u kojoj svi zajednički obitavamo. Ne treba nam novac već ljudi koji će spremno učiniti velike stvari, ako to žele. Također želimo naglasiti i plodnu suradnju s ostalim nacionalnim kulturnim društvima i želju da se i Republika Francuska i njena predstavnica u našoj državi uključe u organizaciju naših manifestacija i programa", kazao je Topić.

Ovom prigodom veleposlanica Berniau obišla je i Napretkovu knjižnicu te radio postaju Vrhbosna izražavajući zadovoljstvo svim što Napredak radi.

Topić je naglasio kako jedan od glavnih sljedećih projekata suradnje s Republikom Francuskom može biti ostvarivanje suradnje pri edukaciji Napretkovih stipendista u samoj državi koju velepslanica Berniau predstavlja.