{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Francuska kompanija traži dozvole za istražne radove u slivu Une

F
27.9.2007. u 17:15
0
0
Francuska kompanija traži dozvole za istražne radove u slivu Une
0
Francuska kompanija traži dozvole za istražne radove u slivu Une
Federalni ministar prostornog uređenja Salko Obhođaš danas je u Sarajevu primio delegaciju kompanije "La Farge Gypsum" iz Francuske koja ga je upoznala o dosadašnjim projektima i investicijama u BiH.
Ujedno, interesirali su se da li su od izvršne vlasti FBiH prihvaćeni njihovi projekti i da li će dobiti ostale dozvole za izvođenje radova.

Ministar je predstavnike 'La Farge" upoznao da će biti ispunjeni uvjeti za izdavanje potrebnih dozvola nakon što Dom naroda Parlamenta FBiH potvrdi odluku o izmjeni i dopuni odluke o utvrđivanju područja sliva Une od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine. Tek tada će se steći uvjeti za izdavanje potrebnih dozvola za istražne radove, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

U delegaciji "La Farge Gypsum" bili su Elias George, generalni menadžer, Mutschler Jacques, resorni menažer i Esad Mahmutović, direktor "LA Farge Adria Gypsuma" u BiH.

Sastanku je prisustvovala i delegacija Unsko-sanskog kantona u kojoj su bili kantonalni ministar privrede Mehmed Ćenanović i savjetnik premijera Izet Odobašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: