Misli o prirodi!
0

Fotoreporter Klix.ba Davorin Sekulić dobio nagradu "Eko novinar/ka" 2020/21

Klix.ba
Fotoreporter Klix.ba Davorin Sekulić dobio je nagradu "Eko novinar/ka" za 2020/21 godinu, za profesionalno, odgovorno i utjecajno izvještavanje na temu zaštite okoliša, koju dodjeljuje Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta "Misli o prirodi".

Osim našeg fotoreportera, nagradu su dobili još i Sadeta Bajrović i Sanel Kajan.

Pobjednici i pobjednica ovogodišnjeg konkursa proglašeni su i dodijeljene su im nagrade na Godišnjoj konferenciji "Misli o prirodi!" u Sarajevu. Proglašenju pobjednika/ca prethodio je panel "Zaštita okoliša – atraktivna pitanja za medijsko izvještavanje" na kojem se govorilo o zastupljenosti zaštite okoliša u aktuelnom medijskom sadržaju, što je i jedan od segmenata projekta.

Čak 70 prijava na konkursu za nagradu su zadovoljile osnovne kriterije konkursa, a među troje najboljih je i naš fotograf Davorin Sekulić.

On je nagradu dobio za priču "Džemo trči za spas rijeka u BiH". Fotografija prikazuje Džemu u trku, a i za nje stoji divna priča o "malom" čovjeku koji je odlučio suprotstaviti se, na svoj način, izgradnji malih hidroelektrana na rijekama BiH.