Nakon nasilja u Širokom
0

Fotomontaže naoružanja sarajevskih navijača

Sarajevo-x.com
Hercegovački mediji preplavljeni su fotografijama koje navodno dokazuju da su sarajevski navijači bili vrlo dobro naoružani prije nego su došli na utakmicu u Široki Brijeg. Vode se forumske rasprave oko toga ko je i da li je 'montirao' oružje u ruke sarajevskih navijača.

I prije nego je završena posebna policijska istraga i donesen konačan sud o tome šta se uistinu dešavalo na širokobriješkim ulicama, rat za istinu putem interneta i dalje se vodi, i to svim sredstvima. Najnovija manipulacija je navodna originalna fotografija sarajevskih navijača koji u rukama imaju pištolje i drugo naoružanje, koje su koristili tokom sukoba sa navijačima Širokog i tamošnjom policijom.

Druga istovjetna fotografija prikazuje navijače koji, međutim, u rukama nemaju nikakvo naoružanje i koji su okupljeni oko tijela pogođenog Vedrana Puljića.

Za sada nikakvih zvaničnih podataka o vjerodostojnosti fotografije sa navodno naoružanim navijačima nema, i očekuje se da će federalnim tim inspektora po završetku vlastite istrage, otkloniti sve nedoumice o tome ko je i na koji način odgovoran za smrt mladića iz Sarajeva, te ko je koristio vatreno oružje u nezapamćenom nasilju pred fudbalsku utakmicu u Širokom Brijegu.

Portal Pincom.info oglasio se saopštenjem u kojem se priznaje kako su "nasjeli na podvalu" objavivši fotografije pristigle na njihov e-mail, te se izvinili javnosti.

"Uistinu s photoshopom danas je sve moguće. Dodati oružje, izbrisati oružje, dokazati da je nevin ubojica, a ubojica nevin čovjek. Stoga, sve treba uzimati s rezervom i sumnjom. Mi smo nasjeli, no sva sreća nisu i naši posjetitelji. Hvala im što su nam na to skrenuli pozornost. Ne zamjeramo im što su nas pri tom pošteno ispljuvali, vjerojatno misleći da smo autori te podvale", piše urednik ovog portala.