Pogledajte fotogaleriju

Fotografije portala Klix.ba koje su obilježile godinu: Izdvojili smo najupečatljivije trenutke 2023.

Fotoreporteri su zabilježili sve važne događaje (Ilustracija: A. L/Klix.ba)
V. K.
01.01.2024. u 20:35

Ukoliko se posmatraju događaji koji su obilježili Bosnu i Hercegovinu 2023. godini, može se zaključiti kako je godina bila izuzetno intenzivna kako u politici tako i u drugim oblastima. Ono što sigurno možemo reći je i to da je fotoreporterska ekipa portala Klix.ba predano pratila svaki događaj.

U fotogaleriji koju smo pripremili za vas nalazi se svojevrsna retrospektiva događaja kroz objektive naših fotografa.

Fotoreporteri Davorin Sekulić, Ivan Šebalj, Tarik Saletović i Ines Lučić izvještavali su brojnih događaja kako sa političke scene tako i sa sportske, društvene te kulturne scene Bosne i Hercegovine.

Pored redovnih događaja, u fotogaleriji možete vidjeti i neke specifične svakodnevne trenutke kako u državi, tako i u regiji.

Fotografije koje smo izdvojili za sve čitatelje portala Klix.ba uključuju sportske događaje poput utakmica nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, evropskih nastupa mostarskog Zrinjskog, Lanu Pudar, ali i sarajevski derbi koji je kao i uvijek privukao posebnu pažnju.

Politička godina u BiH također je bila burna, a neki od događaja koji su je obilježili uključuju formiranje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno njeno potvrđivanje u Parlamentu FBiH, proteste na administrativnoj liniji entiteta, kao i suđenje Miloradu Dodiku.

Događaji iz svijeta kulture također su privlačili pažnju građana BiH, a od nekih koji se izdvajaju svakako su Sarajevo Film Festival, koncert Dine Merlina u Beogradu kao i nastup ukrajinskog dua ArtBat pred Vječnom vatrom.

Ostali događaji koji su svakako obilježili godinu su i obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici, protesti podrške palestinskom narodu, korida u Čevljanovićima, dolazak Palestinaca u BiH, ali i puštanje u rad nove tramvajske pruge u Sarajevu.

U vrelim ljetnim danima, naši fotoreporteri zabilježili su i zanimljive trenutke i sa Jadranskog mora, ali i one nešto manje zanimljive trenutke koji se tiču velikog požara u sarajevskom naselju Otoka.

Kao i tokom 2023. godine, ekipa portala Klix.ba nastavit će pratiti sve važne trenutke u državi i regiji i u 2024. godini te će čitatelji kao i do sada moći očekivati najkvalitetniji foto i videosadržaj sa svih događaja.

15