BiH
1

Fotografija Maje Topčagić najbolja na konkursu "Igraj za sretne dane"

Klix.ba
Pobjednički rad Maje Topčagić
U Umjetničkoj galeriji BiH danas su proglašeni pobjednici fotokonkursa Lutrije BiH "Igraj za sretne dane", a nagrađeni su Maja Topčagić, Nina Mašić i Haris Begić.

Lutrija BiH je u saradnji sa portalom Fotografija.ba od 10. aprila do 10. maja otvorila prvi fotokonkurs s temom "Igraj za sretne dane“ s ciljem promovisanja najboljih fotografa, ali kao podršku ovoj umjetnosti i mladim autorima.

Tema konkursa obuhvatala je teme sreće, igre i detalje iz svakodnevnog života, a prema ocjenama žirija najbolju fotografiju napravila je Maja Topčagić. Ona je za rad “Ona zove se sreća” osvojila prvo mjesto i 500 KM. Druga je bila Nina Mašić s fotografijom "Smijeh", a treći Haris Begić s radom “Ljubav u Sarajevu”. Nagrade za drugo i treće mjesto iznosile se 300 i 200 KM.

Petočlani stručni žiri kojeg su činili predstavnici Lutrije BiH i portala Fotografija.ba izabrali su pobjedničku fotografiju i 20 najboljih fotografija od kojih se drugo i treće mjesto biralo putem Facebook stranice Lutrije BiH, a po principu prikupljanja lajkova te mišljenja stručnog žirija, saopćeno je iz Lutrije BiH.