Izložba "I oni su djeca" u Sarajevu
0

FOTO / Fotografi žele opremiti kabinet za muzikoterapiju u Zavodu Drin

FENA
"I oni su djeca" naziv je humanitarne izložbe fotografija koja će u četvrtak, 17. januara biti otvorena u ASA Art galeriji u Sarajevu u cilju pomaganja rada Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" u Fojnici.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Riječ je o radovima bh. fotoreportera koji su se prvi put samostalno udružili kako bi pomogli rad Zavoda "Drin".

Oni su donirali po nekoliko svojih fotografija, a sva sredstva od prodaje tih radova bit će usmjerena za opremanje kabineta za muzikoterapiju najmlađih korisnika Zavoda.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Predstavnica Odjela za korporativne komunikacije ASA grupacije Minesa Zukić istaknula je za Fenu da će na izložbi biti predstavljeno pedeset kolor fotografija petnaest bh. fotoreportera.

"Fotografije su zabilježene na svakodnevnim zadacima fotoreportera, te pokazuju scene iz svakodnevnog života i prirode. Projekt su inicirali fotoreporter "Slobodne Bosne" Mario Iličić i fra Marijan Karaula.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Radove će izložiti fotoreporteri "Slobodne Bosne", "BH Dana", "Dnevnog avaza", "Oslobođenja", "Večernjeg lista", "Nezavisnih novina" i "Reutersa", te nekoliko freelancera.

Fotoreporteri iz BiH već su ranije zajedno s kolegama iz Hrvatske organizirali uspješnu izložbu pod nazviom "Svjetlom za život", koja je održana u Sarajevu, Livnu i Zagrebu, kojom su pomogli obnovu livanjskog porodilišta.