{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Forum parlamentaraca BiH: Ukloniti prepreke za potpisivanje SAA

F
10.2.2008. u 19:36
0
0
Forum parlamentaraca BiH: Ukloniti prepreke za potpisivanje SAA
0
Forum parlamentaraca BiH: Ukloniti prepreke za potpisivanje SAA
Povodom zastoja u provođenju reforme policijskog sistema Forum parlamentaraca BiH od svih aktera na političkoj sceni zahtijeva hitno otklanjanje prepreka koje mogu odgoditi ili ugroziti potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU (SAA).
"Smatramo da je u narednom, veoma osjetljivom periodu, potrebna dodatna pažnja međunarodne zajednice u BiH, jer u BiH postoje političke snage koje imaju veliko iskustvo u proizvođenju kriza. Posljednji neuspješni razgovori stranačkih lidera u Širokom Brijegu i sjednica Glavnog odbora SNSD-a označili su početak novog kriznog perioda u BiH. Prethodne krize su pokazale da su svaki put profitirali oni koji su izazvali krizu - iz krize su izlazili jači, a od predstavnika međunarodne zajednice su primali čestitke za popuštanje i kompromis", kaže se u saopćenju Foruma parlamentaraca BiH koje je potpisao predsjednik Miro Lazović.

Forum parlamentaraca BiH pozvao je predstavnike međunarodne zajednice da preispitaju svoju politiku stimulisanja i promoviranja izazivača kriza u jedine relevantne i nezamjenljive političare kojima je dopušteno da ponižavaju Bosnu i Hercegovinu do krajnjih granica i da konstantno problematiziraju i uslovljavaju njeno postojanje.

Forum parlamentaraca BiH, također, poziva predstavnike međunarodne zajednice da blagovremeno i adekvatno reagiraju na svaki vid napada na Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: