"Nema tolerancije"
311

Forto: Zornić će biti smijenjen ako su navodi o ratnom zločinu tačni

I. P.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kazao je kako nema toleranciju prema ratnim zločinima, a nakon pisanja medija kako je aktuelni direktor Toplana Enver Zornić zapravo osuđeni ratni zločinac.
Nakon što je objavljena informacija da je Enver Zornić, novoimenovani direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Toplane, osuđen za ratni zločin, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je kazao da se trenutno radi na provjeri medijskih napisa.

"Smatram da je ovo izuzetno važno pitanje i sutra će biti delegirano po hitnom postupku na sjednici Vlade. Ako se navodi pokažu tačnim, Zornić će biti smijenjen. S obzirom na pravne implikacije, dozvolite 24 sata kako bismo dobili precizne informacije te usvojili jasan i nedvosmislen stav. Lično, nemam nikakvu toleranciju prema ratnim zločinima", kazao je premijer Forto.

Podsjećamo, portal Žurnal objavio je danas da je novoimenovani direktor javnog preduzeća Toplane Sarajevo Enver Zornić osuđen da je naredio ubistva Jagode Janković i Sretena Ninkovića, čija su tijela potom spaljena te da je pravosnažno osuđen na deset godina zatvora. Jedinica kojom je komandovao navodno je ubila i Josipa Gogala, člana sarajevskog HDZ-a.

Kasnije je za Klix.ba predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Damir Mašić kazao kako Enver Zornić neće ostati na funkciji direktora javnog preduzeća Toplane Sarajevo ukoliko se informacija pokaže tačnom.