Odbacio optužbe
160

Forto: Sve vrijeme smo bili na terenu i pratili dešavanja

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kazao je danas da Vlada pomno prati dešavanja na terenu tokom poplava i nevremena, da su sve vrijeme s građanima i da je situacija pod punom kontrolom.

"Bili smo na terenu i kada su bili naleti vjetra i naglog otopljavanja snijega i kiše koja je prouzrokovala izlijevanje rijeka iz korita. Svi su bili na terenu i pratili šta se dešava. Sve je pod kontrolom", poručio je Forto.

On je kazao da nema potrebe za hitnom sjednicom jer nisu ugroženi životi i imovina građana.

Srđan Mandić, ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo, poručio je da je urađeno mnogo aktivnosti na terenu koje se možda i ne vide u javnosti te najavio pomoć Busovači koja je pogođena poplavama.

"Jutros smo dobili molbu od FUCZ-a da se izađe ususret Općini Busovača iz drugog kantona jer imaju problem u snabdijevanju pitkom vodom. Vlada je donijela odluku da se pomogne s cisternama vode. Ako se dese slične situacije i u drugim mjestima, a nadamo se da neće, Vlada KS će staviti sve resurse da se pomogne", dodao je Mandić.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta je kazao da je jučer, nakon rušenja mosta na Ilidži, obišao tu lokaciju s nadležnima iz Direkcije za puteve i Ministarstva saobraćaja. On je kazao da je obećana pomoć Općini Ilidža.

"Putna komunikacija u Kantonu Sarajevo je funkcionirala, osim problema u podvožnjacima u Otesu, Osijeku i Buća potoku zbog vode, te su na brzoj cesti neki znakovi bili oštećeni zbog jakog vjetra", rekao je Šteta.