Problem neregularnost
706

Forto nakon smrti Džene Gadžun: Zatvorit ćemo sve ordinacije koje ne posluju "čisto"

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, povodom smrti djevojčice Džene Gadžun, izrazio je saučešće porodici i najavio da će "uraditi sve da se to nijednom djetetu to više nikad ne ponovi" .
“Kao premijer Kantona Sarajevo, kao roditelj i kao čovjek želim izraziti najiskrenije saučešće porodici. Ne mogu zamisliti kako se osjećaju ni dubinu tuge koja ih je opteretila. Iskreno želim da pravda u vezi s njihovim djetetom izađe na vidjelo i da se to nikad više nijednom djetetu ne ponovi", kazao je Forto.

Dodao je da ne samo da želi, nego će i uraditi sve na tom polju.

"Nemamo još potpun uvid u inspekcijske i druge nalaze u vezi s ovom tragedijom, ali ćemo postupiti u skladu s onim što ti nalazi budu tvrdili. Zatvorit ćemo sve klinike i ordinacije koje nemaju svu potrebnu dokumentaciju za zakonski potpuno čisto poslovanje. Nereguliranost privatnih klinika je samo po sebi problem, ali nam također govori da javno zdravstvo nije odgovorilo na sve potrebe sugrađana, pa ih se prisiljava na privatne aranžmane“, dodao je Forto.

Podsjetimo, djevojčica Džena Gadžun iz Kaknja preminula je jučer nakon što je pala u komu nakon skoro pa rutinske operacije u privatnoj klinici.

Djevojčica je operisana u iznajmljenoj sali privatne klinike "Dr. Bejtović", koja dijeli prostor s privatnom oftalmološkom ordinacijom "Dr. Halimić", čija doktorica Nina Jovanović je radila operaciju.