Formiranje grupe za procjenu štete nastale poplavama

F
FENA
13.1.2010. u 17:55
0
3
Formiranje grupe za procjenu štete nastale poplavama
0
Formiranje grupe za procjenu štete nastale poplavama
S ciljem rješavanja nastalih problema u Dobroševićima, Bojniku i Reljevu uzrokovanih izgradnjom koridora 5-C (LOT 1) na Sarajevskoj zaobilaznici, u Općini Novi Grad Sarajevo održan je sastanak načelnika općine Novi Grad Sarajevo Damira Hadžića, direktora Federalne direkcije za ceste Ljube Pravdića i direktora Kantonalne direkcije za ceste Adema Zolja.
Dogovoreno je da se formira radna grupa koja će obići teren i napraviti procjenu nastale štete na lokalnim saobraćajnicama i objektima, nakon čega će se pristupiti njihovom saniranju.

Početkom maja uradit će se procejna nastale štete na lokalnim saobraćajnicama zbog prekomjernog korištenja i opterećenja od strane izvođača radova na izgradnji Sarajevske zaobilaznice.

Obnova saobraćajnica je planirana uporedo sa završetkom LOT-a koji se gradi.

Također, dogovoreno je da će Direkcija za ceste FBiH povodom nedavnih poplava na novogradskom području utvrditi da li je postojeći radovima došlo do presijecanja vodotoka rijeke Bosne, što je uzrokovalo manju propusnost korita i plavljenje na lokalitetu naselja Bojnik, Dobroševići i Reljevo.

Na sastanku je dogovoreno da će Općina Novi Grad Sarajevo pristupiti rješavanju imovinskopravnih odnosa na izgradnji LOT 2A i LOT 2B, ali nakon što Vlada FBiH osigura sredstva i o tome dostavi dokaze, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: