{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formirane stalne komisije Doma naroda PSBiH

F
16.3.2007. u 16:36
0
0
Formirane stalne komisije Doma naroda PSBiH
0
Formirane stalne komisije Doma naroda PSBiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je danas u Sarajevu izabrao članove stalnih komisija tog doma, te po šest delegata u zajedničke komisije Predstavničkog doma i Doma naroda.
U Ustavnopravnu komisiju Doma naroda izabrani su: Sulejman Tihić, Hilmo Neimarlija, Ivo Miro Jović, Rudo Vidović, Zoran Koprivica i Slobodan Šaraba.

Članovi Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije su: Alma Čolo, Adem Ibrahimpašić, Rudo Vidović, Branko Zrno, Dušanka Majkić i Slobodan Šaraba.

U Komisiji za finansije i budžet su: Hazim Rančić, Adem Ibrahimpašić, Božo Rajić, Ilija Filipović, Dušanka Majkić i Drago Ljubičić.

Izabrano je i po šest delegata iz Doma naroda u zajedničke komisije Predstavničkog doma i Doma naroda i to u: Komisiju za odbranu i sigurnost, Sigurnosno-obavještajnu komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Komisiju za ekonomske reforme i razvoj, Komisiju za evropske integracije, Komisiju za administrativne poslove te Komisiju za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.

Također, izabrana su i tri delegata u Ad hoc komisiju za provođenje procedure imenovanja Ombudsmena BiH i to: Hazim Rančić, Rudo Vidović i Dušanka Majkić. Tri člana u ovu komisiju jučer su izabrali i poslanici Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: