|

Formirana koalicija organizacija osoba s invaliditetom "Živjeti bez prepreka"

Formirana koalicija organizacija osoba s invaliditetom "Živjeti bez prepreka"
0
F
FENA
1.11.2007. u 15:55
0
komentara
0

dijeljenja
Formirana koalicija organizacija osoba s invaliditetom "Živjeti bez prepreka"
Kao rezultat višemjesečnog Share see trening programa pod nazivom "Zagovaranje u cilju uključivanja oblasti invalidnosti u lokalne politike" koji se realizira u zemljama jugoistočne Evrope, a provodi ga Handicap International, formirana je Koalicija organizacija osoba s invalitetom "Živjeti bez prepreka".
Share see trening program pokrenut je radi osnaživanja organizacija osoba s invaliditetom te razvoja zagovaračkih kapaciteta pokreta osoba s invalitetom, neophodnih za unapređivanje uloge organizacija osoba s invalitetom u kreiranju i provođenju politika u oblasti invalidnosti na lokalnom i nacionalnom nivou.

Koalicija obuhvata predstavnike organizacija osoba s invaliditetom, svih oblika invaliditeta, saopćeno je iz Koalicije "Živjeti bez prepreka".

Njeni su ciljevi djelovanje na iznalaženju najpovoljnijih rješenja kroz zakone u svim oblastima, ostvarivanje prava svih osoba s invaliditetom te podizanje svijesti javnosti o osobama s invaliditetom.

Poslijednji modul treninga završen je 26. oktobra, kada su podijeljeni certifikati učesnicima.

Formirana Koalicija organizacija osoba s invalitetom "Živjeti bez prepreka" dalje će raditi na utvrđivanju prioriteta u procesu izrade lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti, u kojem se očekuje aktivno učešće i podrška lokalnih vlasti.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.