{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formirana koalicija nevladinih organizacija "Traži više"

F
31.3.2009. u 17:13
0
1
Formirana koalicija nevladinih organizacija "Traži više"
0
Formirana koalicija nevladinih organizacija "Traži više"
"Traži više" naziv je koalicije nevladinih organizacija formirane danas u Tuzli, za kampanju povećanja stope upisa na visokoobrazovne ustanove u Bosni i Hercegovini.
Dvadesetak nevladinih organizacija iz Tuzle, Banje Luke, Sarajeva, Doboja, Bijeljine, Zenice, Mostara, Brčkog, i Priboja su potpisale Memorandum o saradnji pridruživši se tako kampanji u kojoj će zajednički djelovati na rješavanju problema nedovoljnog upisa na bosanskohercegovačke fakultete.

Vijeće ministara BiH je u junu 2008. usvojilo "Strateške pravce razvoja obrazovanja u BiH s planom implementacije za period 2008.-2015.".

Koalicija "Traži više" ima za cilj da mobiliziranjem javnosti i zagovaranjem utiče na što brže provođenje ovog dokumenta i time zajedno s nadležnim institucijama doprinese stvaranju pozitivnog i stimulativnog okruženja koje će mlade potaknuti na nastavak obrazovanja nakon srednje škole. Osim toga, provodeći aktivnosti kampanje u području svoga djelovanja, organizacije će inicirati promjene u sistemu obrazovanja definirane u dokumentu "Plan provedbi hitnih mjera" koji će biti upućen odgovornim obrazovnim institucijama.

Inicijativa za formiranje ove koalicije pokrenuta je u okviru projekta "Zašto čekati-neka obrazovanje kreira budućnost" koji realizuje Centar za razvoj i podršku Tuzla u partnerstvu s Omladinskim komunikativnim centrom Banja Luka i projekta "Stvorimo društvo znanja-dajmo šansu studiranju", u realizaciji UG 'Zašto ne Sarajevo' s partnerima Fondacija Ekipa i ACIPS, također iz Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: