{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formiran tim za rasvjetljavanje zločinačke organizacije

F
5.7.2007. u 22:21
0
0
Formiran tim za rasvjetljavanje zločinačke organizacije
0
Formiran tim za rasvjetljavanje zločinačke organizacije
Kabinet direktora Federalne uprave policije saopćio je danas da je po odluci kantonalnog tužilaštva Sarajevo formiran poseban tim koji će biti nosilac aktivnosti u rasvjetljavanju zločinačke organizacije za koju su vezana određena krivična djela udruživanja u zločinačku organizaciju.
U timu su četiri tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, pet policijskih službenika Federalne uprave policije, četiri policijska službenika Uprave policije Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova Sarajevo i jedan predstavnik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH koji će pružati podršku navedenim aktivnostima policije.

Poseban tim će na način predviđen odlukom o rezultatima istrage periodično izvještavati javnost.

Radi podsjećanja, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije su po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izvršili pretres 19 stambenih i poslovnih objekata na području Sarajeva, Zenice i Goražda za koje se smatra da ih koriste osumnjičeni za krivično djelo udruživanja u zločinačku organizaciju i 3. jula ove godine uhapsili četiri osobe dok se za njih devet traga.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo otvorilo je istragu protiv 13 osoba: Nasera Keljmendija, Muhameda Alija Gašija, Elvisa Keljmendija, Liridona Keljmendija, Besnika Keljmendija, Nasera Krueziua, Džeke Rugovcija, Fuada Nikćija, Faruka Nikćija, Fatmira Mujaja, Almira Kukana, Amira Kasumića i Ljirima Bitićija zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu izvršili veći broj krivičnih djela na području Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: