{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formiran "Pokret za dostojanstvo"

F
27.12.2006. u 12:49
0
0
Formiran "Pokret za dostojanstvo"
0
Formiran "Pokret za dostojanstvo"
Udruženje građana "BH solidarnost" i omladinski pokret "Revolt" formirali su "Pokret za dostojanstvo" u cilju zaštite dostojanstva i časti građana BiH, koje je konstantno na udaru snaga koje ne biraju sredstva da ponize i negiraju BiH i njene građane.
"Pokretu za dostojanstvo" prvi je pristupio dobitnik internacionalnog priznanja "Linus Paulin", internacionalni humanist 2005. Arif Ahmetašević, a Pokret je pozvao sve građane i nevladine organizacije da mu se pridruže i na organiziran način djeluju u cilju zaštite dostojanstva BiH.

"Pokret za dostojanstvo" nastavlja s aktivnostima vezanim za dešavanja u holandskom gradu Asenu od 4. decembra, kada su saučesnici u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici pogazili dostojanstvo žrtve kao i dostojanstvo i čast svih građana BiH.

Iz Pokreta najavljuju veliko protestno okupljanje s majkama Srebrenice 11. januara 2007. u Tuzli, kada će zvanično početi potpisivanje peticije građana BiH s izričitim zahtjevom za sankcioniranje holandskih vojnika i povlačenje sramnih priznanja koja su dodijeljena saučesnicima u zločinu.

Tog dana iz Tuzle će krenuti "Izložba srama" koja će obići gradove u BiH, s posebnim osvrtom na Sarajevo, koja će biti postavljena ispred Ambasade Kraljevine Holandije, saopćeno je iz "Pokreta za dostojanstvo".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: