|

Formiran "Pokret za dostojanstvo"

Formiran "Pokret za dostojanstvo"
0
F
FENA
27.12.2006. u 12:49
0
komentara
0

dijeljenja
Formiran "Pokret za dostojanstvo"
Udruženje građana "BH solidarnost" i omladinski pokret "Revolt" formirali su "Pokret za dostojanstvo" u cilju zaštite dostojanstva i časti građana BiH, koje je konstantno na udaru snaga koje ne biraju sredstva da ponize i negiraju BiH i njene građane.
"Pokretu za dostojanstvo" prvi je pristupio dobitnik internacionalnog priznanja "Linus Paulin", internacionalni humanist 2005. Arif Ahmetašević, a Pokret je pozvao sve građane i nevladine organizacije da mu se pridruže i na organiziran način djeluju u cilju zaštite dostojanstva BiH.

"Pokret za dostojanstvo" nastavlja s aktivnostima vezanim za dešavanja u holandskom gradu Asenu od 4. decembra, kada su saučesnici u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici pogazili dostojanstvo žrtve kao i dostojanstvo i čast svih građana BiH.

Iz Pokreta najavljuju veliko protestno okupljanje s majkama Srebrenice 11. januara 2007. u Tuzli, kada će zvanično početi potpisivanje peticije građana BiH s izričitim zahtjevom za sankcioniranje holandskih vojnika i povlačenje sramnih priznanja koja su dodijeljena saučesnicima u zločinu.

Tog dana iz Tuzle će krenuti "Izložba srama" koja će obići gradove u BiH, s posebnim osvrtom na Sarajevo, koja će biti postavljena ispred Ambasade Kraljevine Holandije, saopćeno je iz "Pokreta za dostojanstvo".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.