{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formiran "Pokret za dostojanstvo"

F
27.12.2006. u 12:49
0
0
Formiran "Pokret za dostojanstvo"
0
Formiran "Pokret za dostojanstvo"
Udruženje građana "BH solidarnost" i omladinski pokret "Revolt" formirali su "Pokret za dostojanstvo" u cilju zaštite dostojanstva i časti građana BiH, koje je konstantno na udaru snaga koje ne biraju sredstva da ponize i negiraju BiH i njene građane.
"Pokretu za dostojanstvo" prvi je pristupio dobitnik internacionalnog priznanja "Linus Paulin", internacionalni humanist 2005. Arif Ahmetašević, a Pokret je pozvao sve građane i nevladine organizacije da mu se pridruže i na organiziran način djeluju u cilju zaštite dostojanstva BiH.

"Pokret za dostojanstvo" nastavlja s aktivnostima vezanim za dešavanja u holandskom gradu Asenu od 4. decembra, kada su saučesnici u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici pogazili dostojanstvo žrtve kao i dostojanstvo i čast svih građana BiH.

Iz Pokreta najavljuju veliko protestno okupljanje s majkama Srebrenice 11. januara 2007. u Tuzli, kada će zvanično početi potpisivanje peticije građana BiH s izričitim zahtjevom za sankcioniranje holandskih vojnika i povlačenje sramnih priznanja koja su dodijeljena saučesnicima u zločinu.

Tog dana iz Tuzle će krenuti "Izložba srama" koja će obići gradove u BiH, s posebnim osvrtom na Sarajevo, koja će biti postavljena ispred Ambasade Kraljevine Holandije, saopćeno je iz "Pokreta za dostojanstvo".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: