Za veliki doprinos
53

Fondu Memorijala Kantona Sarajevo dodijeljeno priznanje plaketa KS

L. K.
Skupština Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici, na prijedlog Odbora za javna priznanja, donijela odluku o dodjeli Plakete Kantona Sarajevo javnoj ustanovi "Fond Memorijala Kantona Sarajevo“ za projekat Muzej heroja oslobodilačkog rata kao priznanje za doprinos razvoju KS u oblasti naučno-istraživačkog rada, društvenih djelatnosti i umjetnosti.

Muzej heroja oslobodilačkog rata najnoviji je u nizu projekata JU Fond Memorijala KS, otvoren prije tačno godinu dana. Ovo priznanje je ujedno i prvi vrijedan rođendanski poklon Muzeju.

Kako se navodi u obrazloženju, priznanje je dodijeljeno za ostvarenja na polju naučno-istraživačkog rada a koje se ogleda u publikacijama i prikupljenoj građi, te na polju društvenih djelatnosti a koje se ogleda u načinu i pristupu rada sa posjetiocima, odnosu prema saborcima i porodicama heroja, te ostvarenje na polju umjetnosti a koje je aplicirano u samom dizajnu enterijera Muzeja.

"Muzej heroja oslobodilačkog rata je po svemu jedna inspirativna, neponovljiva priča. Nastala je vrijednim trudom i radom uposlenika JU Fond Memorijala KS, ali i velikim srcem porodica i prijatelja heroja koji su ovome muzeju dali njegov sadržaj. Zato je ovo priznanje koje ponosno dijelimo sa svim tim ljudima, i koje nam sigurno daje vjetar u leđa u našem budućem radu", istakli su iz JU Fond Memorijala KS.